”Sunkhak” tilldelades Michelinstjärna – av misstag

Plötsligt fick den enkla bistron Le Bouche à Oreille ovanligt många bordsbokningar. Ägaren Véronique Jacquet förstod ingenting. Det skulle senare visa sig att hennes krog av misstag tilldelats en stjärna i Michelinguiden.
”Sunkhak” tilldelades Michelinstjärna – av misstag - le-bouche_binary_6828335.JPG

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Krogen Le Bouche à Oreille hade högt tryck på bordsbokningarna för ett par veckor sedan. Varför? Den enkla bistron som ligger  i Bourge, centrala Frankrike, hade av misstag tilldelats en stjärna i Michelinguiden. Matjournalister och turister forsade mot “sunkkrogen” för att få chansen att smaka av menyn.

LÄS MER: Svenska restaurangerna som prisas i MichelinguidenSverige får fortsätta att vänta på sin första trestjärniga restaurang i Guide Michelin. Men Malmö kan glädjas åt sin första tvåstjärniga.

Några dygn senare kontaktades ägaren Véronique Jacquet av de ansvariga från Guide Michelin, som fick förklara sitt misstag. Stjärnan skulle egentligen tilldelas en restaurang med samma namn – men som ligger 15 mil därifrån.

– Det är omöjligt att något sådant skulle hända mig. Jag driver en enkel arbetarklasskrog, och har ingenting att göra med en gourmetrestaurang, säger Jacquet till Le Figaro.

Förutom identiska namn på restaurangerna så är de även belägna på väldigt samklingande adresser: Rue de la Chapelle och Route de la Chapelle, skriver Eater.com.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.