Sura miner väntas på Wall Street

USA-börserna såg på fredagen ut att inleda handeln med något lägre index. Rapporten om ökad spridning av det nya coronaviruset i länder även utanför Kina bidrog till att sänka humöret och ökade oron över en global ekonomisk avmattning.

Deere väntades stiga efter sin rapport, medan First Solar och Fitbit såg ut att stå inför nedgångar.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,3 procent medan S&P 500 var ned 0,4 procent. Terminen för Nasdaq 100 sjönk 0,3 procent.

Deere, som bland annat konkurrerar med Volvo Anläggningsmaskiner (VCE), redovisade en högre försäljning än väntat för det gångna kvartalet tillsammans med en högre vinst än året innan. Bolaget upprepade även sin prognos och aktien lyfte 6,6 procent i förhandeln.

Coca-Cola uppgav i en uppdatering att bolaget står fast vid sin helårsprognos för 2020, men coronavirusutbrottet väntas få negativa effekter i det första kvartalet på volymer och intjäning. Aktien var oförändrad inför öppning.

Solenergibolaget First Solars kvartalsresultat var klart under vad analytikerna i snitt hade räknat med och aktien föll i förhandeln med 11 procent.

Även Fitbit kan komma att backa, efter att oväntat ha rapporterat en förlust för det senaste kvartalet. Även intäkterna var lägre än förväntat, då Fitbit visserligen sålt fler enheter än väntat men till lägre priser.

Molnlagringsbolaget Dropbox lyfte däremot 14 procent i handeln inför öppning. Bolaget har visat en klart större vinst än väntat för senaste kvartalet och dessutom höjt sina utsikter för vinstmarginalen.

Klockan 15.45 svensk tid väntas Markits februari-PMI och klockan 16.00 väntas statistik över försäljningen av befintliga bostäder i USA under januari.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här