Sval handelsdag i USA

Handeln på Wall Street har börjat sidledes. Veckans första handelsdag är något av en mellandag, utan några större punkter på agendan.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average noteras kl 16.18 oförändrad vid 17.085. Det bredare indexet S&P 500 backar 0,1 procent till 2.012 medan tekniktunga Nasdaq Composite faller 0,2 procent till 4.822.

Räntemarknaderna håller stängt i dag till följd av Columbus Day. Oljepriserna och dollarn faller tillbaka.

Bland S&P 500-sektorerna stiger Kraft med 1,3 procent, medan Energi och Material är de sämsta med nedgångar på 1,0 procent.

”Det händer verkligen inte mycket i dag. Det är verkligen lugnet före stormen. Jag har ögonen riktade mot råvarupriserna”, säger Peter Boockvar vid The Lindsey Group till CNBC. ”Marknaden är extremt överköpt. Jag förväntar mig en paus här”.

Eli Lilly backar med 7,6 procent på nyheten om avbruten forskning med evacetrapib mot hjärtkärlsjukdom.

Privatägda Dell bekräftar att bolaget köper sektorkollegan EMC. Affären är värd totalt 67 miljarder dollar och det är därmed det största samgåendet i teknologisektorn någonsin. EMC är upp 2,6 procent.

Ford Motor ska investera omkring 1,8 miljarder dollar i Kina de kommande fem åren. Aktien backar 0,5 procent.

Stanley Fischer, vice ordförande för USA:s centralbank Federal Reserve, sade i helgen att han inte tror att den styrräntehöjning som centralbanken har planerat att genomföra i år kommer att senareläggas på grund av den internationella ekonomiska utvecklingen.

I dag släpps inga större makrodata, men på tisdag väntas budgetutfall för september, på onsdag kommer konjunkturrapporten Beige Book, och på torsdag inflationssiffror.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets