Svängig premiärhandel för SBB:s Neobo

Fastighetsbolaget Neobo, som knoppats av från SBB, började handlas på First North under fredagen. Aktien pendlade rejält den första handelsdagen och stängde på 17,10 kronor.
Svängig premiärhandel för SBB:s Neobo - Ylva Sarby Westman VD Neobo
Ylva Sarby Westman, VD Neobo. Foto: Pressbild.

Det var i december i fjol som Neobo delades ut till aktieägarna i fastighetsbolaget SBB.

”Det har varit en hektisk, men rolig tid att genomgå noteringen. Nu har vi fullt fokus på att skapa stort värde för våra existerande och blivande aktieägare”, säger VD Ylva Sarby Westman i en kommentar till Finwire.

I dagens premiärhandel på First North så har aktien pendlat mellan som lägst 15,80 kronor och som högst 20,80. Stängningskursen blev 17,10 kronor och aktien omsatte under fredagen 483 miljoner till snittkursen 17,86 kronor.

Neobo fokuserar helt på bostäder och har tusentals lägenheter fördelade över ett 40-tal kommuner i Sverige. Ylva Sarby Westman, som är relativt ny på posten, har ett långt förflutet inom fastighetsvärlden och har tidigare bland annat varit VD för Kungsleden och vice VD för Castellum.

”Jag har en lång erfarenhet av transaktionsmarknaden, och det tar jag såklart med mig till Neobo. I det kortare perspektivet är dock inte fokus på förvärv, utan på att investera och förvalta det som vi redan äger”, säger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.