Svenska börschefer byts ut i rekordfart

Det var länge sedan så många svenska börs-vd:ar fått lämna sina poster som de senaste två åren, visar siffror från Bloomberg.

Swedbank, Ericsson och Handelsbanken. Storbolagen har ersatt sina vd:ar på löpande band den senaste tiden.

Under fjolåret byttes vd ut i tolv av de 50 största svenska bolagen. Hittills i år är siffran uppe i sju. Det ska jämföras med ett snitt på fyra stycken per år mellan 2008 och 2014, skriver Bloomberg.

LÄS MER:

– Det har varit en trend under de senaste åren att vd:s brinntid har blivit kortare. Det kan vara så att tålamodet är mindre och att finansiella aktörer förväntar sig snabbare tillväxt, säger Lars Milberg, tidigare chefsjurist på Aktiespararna, till Bloomberg.

Den senaste i raden av storbolagschefer som tvingats lämna sitt uppdrag var Getinges Alex Myers. Det meddelades så sent som i måndags, den 22 augusti.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här