Svenska investerare ser mörkt på börsens framtid

Allt fler svenska aktiva investerare är dämpade kring den framtida börsutvecklingen. Det visar JP Morgan Asset Managements senaste undersökning ”Svenskt investerarindex” för tredje kvartalet.
Svenska investerare ser mörkt på börsens framtid - trader börs aktiehandel graf trading
35% av investerarna saknar en investeringsstrategi, visar JP Morgans undersökning.

26% uppger sig tro på en nedgång under kommande halvåret, jämfört med 15% i andra kvartalet. De främsta skälen uppges vara ”Ränteläge och inflation” (61%), följt av ”Situationen i omvärlden i övrigt” (52%) och ”Den allmänna konjunkturen i Sverige” (47%).

Samtidigt är den största andelen osäker kring framtida börsutveckling. 40% av de svarande säger att de inte vet i vilken riktning börsen ska, eller att den ska varken upp eller ner.

Intressant är att 35% av investerarna saknar en investeringsstrategi och att andelen är ännu högre för kvinnor (40%), än hos män (31%).

JP Morgan Asset Management har gjort denna undersökning sedan 2004.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG