Svenska Nyttobostäder emitterar aktier för 1 miljard

Bostadsutvecklaren Alm Equity har avtalat om ändrade villkor för leveranser av fastigheter till Svenska Nyttobostäder. I samband med det så föreslår Nyttobostäder en extrastämma för att besluta om ändringar av kapitalstrukturen.
Svenska Nyttobostäder emitterar aktier för 1 miljard - Svenska-Nyttobostader_Archimedes-A-Bromma
Foto; Svenska Nyttobostäder

De två sidorna är överens om att sju fastigheter som är under pågående produktion kommer att färdigställas enligt tidigare upplägg med skillnaden att det omgående emitteras stamaktier för cirka en miljard kronor. Det motsvarar 35% av det tidigare överenskomna överförsäljningsvärdet som ett förskott till säljarna.

De resterande elva byggrätterna som ännu inte produktionsstartats, samt ytterligare tre byggrätter kommer att säljas in till Nyttobostäder till ett marknadsmässigt värde. Betalning sker i form av nyemitterade stamaktier i Nyttobostäder till ett värde av cirka 1,3 miljarder kronor. Avtalen är villkorade av bolagsstämmobeslut i Nyttobostäder.

Ändringarna aviseras efter att Alm Equity i januari initierat förslag till förändring av Svenska Nyttobostäders kapitalstruktur och finansieringsmodell.

Nyttobostäder föreslår ett frivilligt byte av preferensaktier mot stamaktier, att det godkänns förändringar i vissa förvärvsavtal som innefattar närståendetransaktioner samt att det beslutas om en riktad nyemission av stamaktier.

Utbyteserbjudandet av preferensaktier går ut på att dessa löses in mot nya stamaktier. Varje preferensaktie berättigar till teckning av två nyemitterade stamaktier. Det innebär att som högst kan 11,01 miljoner preferensaktier lösas in mot 22,02 miljoner nya stamaktier.

Preferensaktieägare som representerar cirka 80% av samtliga preferensaktier har åtagit sig att byta ut dessa mot stamaktier, skriver bolaget.

Extrastämman är planerad att hållas den 22 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets