Sverige behåller toppbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch bekräftar Sveriges kreditbetyg AAA, med fortsatt stabila utsikter.

Det framgår av ett pressmeddelande från Fitch på fredagskvällen.

En hög inkomst per capita, en historia av sund ekonomisk policy och blygsam samt fallande offentlig skuldsättning lyfts fram som bidragande faktorer till betyget av Fitch.

Kreditvärderingsinstitutet skriver dock att ekonomin dämpats snabbar än vad man tidigare förutspått.

Fitch tror nu att BNP kommer växa med 1,3 procent för helåret 2019, en nedrevidering med 0,5 procentenheter från juli prognosen. För 2020 och 2021, förutspår ratinginstitutet en tillväxt på 1,2 respektive 1,5 procent. Fitch betonar dock att prognosens risker är mot nedsidan då den Svenska öppna ekonomin är speciellt sårbar för svagare global tillväxt och möjliga chocker kopplade till internationell handel.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här