Sverigedemokraterna vill ge helikopterpengar till alla medborgare i Sverige

Sverigedemokraterna till ge ett statligt engångsbidrag till alla medborgare i Sverige. Det brukar kallas för helikopterpengar och är form av ekonomisk stimulansåtgärd.
Sverigedemokraterna vill ge helikopterpengar till alla medborgare i Sverige - jimmie-akesson-700_binary_6976056.jpg
Sverigedemokraterna vill ge 10 000 kronor till varje svensk medborgare och 5 000 kronor för barn under fem års ålder. Det skriver partiledaren Jimmie Åkesson (SD) och den ekonomisk-politiska talespersonen Oscar Sjöstedt (SD) på DN Debatt.

Det statliga engångsbidraget, som partiet kallar för Cash, ”centralt administrerat stöd till hushållen”, är med i partiets skuggbudget som presenteras på måndag. Stödet ska inte påverka eller påverkas av övriga inkomster och riktar sig mot individer och hushåll för att öka konsumtionsbenägenheten.

Bruttokostnaden för bidraget uppges uppgå till 91,7 miljarder kronor för 2021. Staten beräknas återfå tio miljarder kronor i form av konsumtionsskatter, enligt partiföreträdarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco