Sverigefonder populärast i juli

Den starka trenden på Stockholmsbörsen gör att fondspararna hos Avanza favoriserat Sverigefonder för femte månaden i rad, följt av globalfonder och Nordamerikafonder. Bland de mest sålda fonderna finns energifonder och Latinamerikafonder.
Sverigefonder populärast i juli - flaggor-sverige-affarsvarlden-700_binary_6856105.png
”Stockholmsbörsen har stigit kraftigt sedan årsskiftet och tillhör en av världens bästa börser i år. Mot bakgrund av det är det glädjande att fondspararna sprider sina risker genom att köpa Globalfonder, som lockar var femte sparkrona under månaden. USA utgör en stor del av de flesta Globalfonder och ger därigenom en exponering mot amerikansk tekniksektor vid sidan av Stockholmsbörsens stora exponering mot bank och verkstad. Noterbart är även att säljtrycket på Teknikfonder avtagit betänkligt bland fondspararna”, säger nätmäklarens sparekonom Nicklas Andersson.

Antalet fondaffärer per fondkund var 3,5 under juli, en ökning med 9 procent från samma period i fjol.

Mest köpta Mest sålda
Sverigefonder Energifonder
Globalfonder Latinamerikafonder
Nordamerikafonder Asienfonder
Blandfonder Råvarufonder
Företagsobligationsfonder Teknikfonder
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.