Sveriges nuvarande regler kring betting är enkla att kringgå

Den gällande lagstiftningen för betting i Sverige bör ändras för att inkludera alla speloperatörer som kan nås från Sverige. Det uppgav Svenska handelskammarens ordförande Gunnar Larsson under en presskonferens, rapporterar EGR.
Sveriges nuvarande regler kring betting är enkla att kringgå - natkasino-betting-900
Foto: Karin Wesslén / TT
Larssons kommentar kom efter en gjord utredning av lagstiftningen. Slutsatsen blev att nuvarande lagstiftningen är ”svår att tillämpa och enkel att kringgå”, när det gäller icke-licensierade aktörer.

För att komma till bukt med denna problem vill man se till att bettingbolag som inte aktivt söker svenska kunder också omfattas av de nya lagarna. Därutöver ska Spelinspektionen ges större verkställighetsbefogenheter för att kunna ge sig på betalbolag som hanterar transaktionerna från och till dessa icke-licensierade bettingbolag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets