Swedbank: Bolåneräntorna kring 3% i slutet av 2025

Bolåneräntorna väntas närma sig 3% i slutet av 2025, skriver Swedbank.
Swedbank: Bolåneräntorna kring 3% i slutet av 2025 - Andreas-Wallström-Swedbank
Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.

Den nya prognosen kommer efter att Riksbanken bytt fot och signalerat för potentiellt en första räntesänkning redan under första halvåret. Detta medför nedjusteringar för marknadsräntor och boräntor, skriver Swedbank i senaste Räntebladet.

Förväntningarna nu är att styrräntan sänks fem gånger i år, med start i maj, följt av ytterligare tre räntesänkningar under 2025. Det tar styrräntan hela vägen ner till 2%. En direkt följd av detta blir en nedrevidering av rörliga såväl som bundna bolåneräntor.

“Den rörliga räntan väntas sjunka till 3% vid slutet av nästa år. Räntor med bindningstid på tre och fem år väntas ligga kvar på omkring 4% i närtid men därefter gradvis sjunka”, säger Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.