Swedbank petar JM – här är bankens fokusportfölj

JM petar ur Swedbanks fokusportfölj och ersätts istället av Sandvik. Det framgår när storbanken släppt en uppdaterad version av sin Fokusportfölj.
JM
JM tar plats i Swedbanks fokusportfölj.

Låga räntor och en ekonomisk återhämtning gör att det råder en ”gynnsam miljö” för riskfyllda tillgångar, menar Swedbank i en uppdatering.

Trots orosmolnen på börsen – spararna tankar aktier

Storbankens ekonomer har under en längre tid tagit ut en ”Fokusportfölj” med aktier som de gillar. I den senaste utgåvan petas bostadsbyggaren JM. Platsen tas av verkstadsjätten Sandvik.

Fokusportföljen

Stora Enso

ABB

Volvo

Trelleborg

Assa Abloy

Sandvik

Dometic

H&M

Mekonomen

Astra Zeneca

Nordea

Handelsbanken

Skanska

Ericsson

Hexagon

Millicom

SBB köper i JM

Bland övriga aktier som är med i portföljen märks bland andra Volvo, H&M och Astra Zeneca. Här intill ser du alla aktier som ingår i portföljen.

På tal om JM så har Ilija Batljans SBB köpt på sig drygt 2,2 miljoner aktier i bolaget den senaste tiden, enligt Holdings. SBB är den största ägaren i JM och äger drygt 25% av bolaget. De drygt 17,4 miljonerna aktierna är värda knappt 5,6 miljarder kronor, enligt databasen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.