Swedbank plockar in teleoperatör – här är bankens fokusportfölj

Telia plockas in i Swedbanks fokusportfölj, samtidigt som SSAB får lämna.
Swedbank plockar in teleoperatör – här är bankens fokusportfölj - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT

Det råder för stunden en stor osäkerhet i hur konjunkturen kommer att utvecklas och vilka stilar och sektorer som främst kommer att gynnas i närtid. Därför förordar Swedbank en relativt balanserad aktieportfölj utifrån såväl sektor- som stilexponering. Fokus i deras fokusportfölj ligger på kvalitet, strukturella teman och bolagens mer specifika förutsättningar, skriver banken.

Fokusportföljen

Verkstad

ABB

Assa Abloy

Atlas Copco

Munters

Nibe

Sandvik

Konsument

Husqvarna

Mekonomen

Viaplay Group

Bank/Finans

Investor

Nordea

Handelsbanken

Telekom/IT

Hexagon

Telia

I den senaste uppdateringen ersätts SSAB med Telia. Dessutom skiftas 2 procentenheter från Sandvik till ABB.

I den senaste analysen, som producerats av Kepler Cheuvreux, skriver de att efterfrågan på telekommunikationstjänster såsom exempelvis bredband tenderar att bestå även under perioder med svagare ekonomisk aktivitet. Med realiserade synergier från förvärv samt kostnadsbesparingar från den pågående transformationen bedöms Telia också kunna uppvisa en god vinsttillväxt 2022-2023E. Utträdet från dess Carrier-verksamheten minskar också skuldsättningen i bolaget och de ser även behov av betydande extrautdelningar under kommande år.

”Utifrån den stabilitet som Telia har i sin intjäning, de gradvisa effekter som erhålls från den omställning som nu sker av bolaget, samt utifrån den mycket höga kapitalåterföringen till aktieägarna finner vi att Telia i rådande marknadsmiljö är ett attraktivt komplement i en balanserad aktieportfölj”, skriver de.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.