Swedbank: Utsikterna är grumliga för Sverige – men övervikta aktier

Swedbank behåller sin övervikt för aktier. Storbanken uppgraderade till övervikt i juni.
Swedbank
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

”Rapportperioden har än så länge varit ok, där det i USA varit övertygande, men i Europa lite svagare. För Sveriges del har det också varit en godkänd rapportperiod, även om utsikterna är grumliga, med diverse framåtblickande kommentarer om svagare efterfrågeläge. Isolerat ser vi inte att grundförutsättningarna har förändrats nämnvärt för aktier”, skriver banken i en kommentar.

Sverige har normalvikt. Det har även Japan och tillväxtmarknaderna medan Europa har en liten undervikt och USA en liten övervikt.

Inom krediter bibehåller Swedbank en neutral vikt i företagsobligationer. Banken förordar en försiktig allokering till High Yield, bolag med sämre kreditbetyg, till förmån för Investment Grade (IG).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG