Swedbanks nya favoriter

Swedbank möblerar om bland sina sektorfavoriter och i Fokusportföljen.
Swedbanks nya favoriter - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
Swedbank gör i senaste uppdateringen av sina sektorfavoriter två ändringar. Handelsbanken tas in under Bank/Finans medan Epiroc får lämna sektorn Verkstad.

I en kommentar säger banken att utfallet i senaste rapportsäsongen inte blev lika illa som befarat i estimaten och att detta tillsammans med överraskande aktivitetsdata har sporrat på vidare börsuppgång.

”Vi ser dock fortsatt en riskbild med hög komplexitet och utifrån den osäkerhet som råder förordar vi i portföljen främst bolag som vi ser kan ha en större möjlighet att hantera nuvarande marknadsklimat, bolag som vi ser kan komma att ha en relativt tidig återhämtning, samt bolag med förutsättningar att hålla uppe sin intjäning och vinst på egna meriter”, skriver Swedbank.

Swedbank möblerar dessutom om i Fokusportföljen och plockar in Essity och Handelsbanken.
Samtidigt får Astra Zeneca och Investor lämna portföljen. Det sker även lite viktförändringar. ABB och Stora Enso höjs med 2 procent medan vikten i Nordea sänks med 2 procent.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.