Swedish Stirling styrelse rekommenderar inte Texels bud

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirlings styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Texels uppköpserbjudande.
Swedish Stirling styrelse rekommenderar inte Texels bud - Swedish Stirling PWR BLOK
Swedish Stirling

Styrelsen skriver att man ställer sig positivt till erbjudandet, men att det finns vissa problem. Bland annat anses den föreslagna tidsplanen som ohållbar då det saknas finansiella förutsättningar för att kunna bedriva verksamheten under perioden.

Swedish Sterling noterar även att saknas information om hur förvärvet kommer påverka bolaget. Det framgår heller inte detaljer kring vilket bolag som är det så kallade budgivarbolaget vilket gör att det är oklart vilket bolag som aktieägarna i Swedish Stirling skulle erhålla vederlagsaktier i.

”Vid en samlad bedömning anser styrelsen att erbjudandet, såsom det är utformat enligt den indikativa tidplanen, inte ger aktieägarna en reell möjlighet att realisera sina aktieinnehav då Swedish Stirlings finansiella situation inte medger fortsatt drift under en sådan utdragen period. Baserat på det ovanstående rekommenderar styrelsen enhälligt aktieägarna i Swedish Stirling att inte acceptera erbjudandet”, uppges det i ett pressmeddelande.

Texels bud värderar Swedish Stirling till cirka 0,0999 kronor per aktie.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco