Symrise lägger bud på Swedencare med 11% rabatt

Tyska Symrise lägger ett budpliktsbud på Swedencare på 37,50 kronor per aktie. Det är en rabatt på 11% jämfört med måndagens stängningskurs 42 kronor.
Symrise lägger bud på Swedencare med 11% rabatt - Swedencare
Foto: Swedencare

Symrise offentliggjorde den 25 maj 2023 att de hade förvärvat ytterligare 2 300 aktier i djurhälsobolaget Swedencare. Symrises innehav uppgick efter köpet till totalt 47 619 618 aktier, motsvarande 30% av kapital och röster i Swedencare. Budpliktsgränsen hade därmed passerats.

Efter stängning på måndagen kom budet på 37,50 kronor per aktie, vilket är 11% lägre än senaste stängningskurs.

Symrise skriver att de inte kommer att höja det erbjudna vederlaget. Acceptfristen inleds den 21 juni och avslutas den 26 juli 2023.

”Detta är ett slutgiltigt och rättvist erbjudande till aktieägarna i Swedencare och återspeglar Symrises fasta övertygelse om att Symrise är den bästa möjliga majoritetsägaren i Swedencare framöver. Vi avser att stärka Swedencares ledande roll inom premiumprodukter för husdjurshälsa genom att nyttja vår bevisade innovationsförmåga, vår långa branscherfarenhet och vår globala distributionskapacitet på Swedencares unika produktportfölj samt genom att ytterligare utöka bolagets globala närvaro”, skriver Heinz-Juergen Bertram, VD för i Symrise.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.