T-Mobile och Sprint allt närmare fusion

De amerikanska mobiloperatörerna Sprint och T-Mobile har nått en överenskommelse med det amerikanska justitiedepartementet och tecknat avtal om att låta den amerikanska satellit-tv-operatören Dish få köpa mobila tillgångar och bilda en konkurrent till bolagen.

Därmed tar det planerade samgåendet mellan Sprint och T-Mobile ett steg närmare ett slutförande, uppger bolagen.

Affären med Dish avser vissa mobilverksamheter och spektrum. Transaktionen förutsätter att samgåendet mellan Sprint och T-Mobile genomförs.

“Dagens klartecken från justitiedepartementet, tillsammans med vårt förväntade godkännande från myndigheten FCC, kommer att möjliggöra för USA att konkurrera tufft om 5G-ledarskapet”, säger Sprints ordförande Marcelo Claure.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här