TA Associates lägger bud på Elos Medtech – värde 215 kronor per aktie kontant

TA Associates lägger genom EM Intressenter ett kontantbud värt 215 kronor per aktie på medicinteknikbolaget Elos Medtech. Premien är 8 procent mot gårdagens stängningskurs och värderingen är cirka 1,7 miljarder kronor.
Elos Medtech
Elos Medtech tillverkar saker som tandimplantat och kirurgskruvar.

Budet är i linje med den indikativa budnivå som Elos Medtech uppgav den 1 juni. Styrelsen bekräftade då att det sedan en tid tillbaka förts diskussioner om ett bud på bolaget.

Svolder och familjen Nilsson, med sammanlagt cirka 21,2% av aktierna och 37,5% av rösterna i Elos Medtech, har accepterat budet och kommer inte att ändra sig även om det kommer ett högre bud.

”Vi har följt utvecklingen för Elos Medtech över flera år, och är imponerade av vad bolaget och dess ledning har åstadkommit. Det är dock vår uppfattning att det kommer att krävas betydande investeringar för att nå bolagets fulla potential på längre sikt, och vi tror att TA Associates kan tillföra expertis, nätverk och resurser för att hjälpa bolaget med dess fortsatta tillväxtresa. Vår uppfattning är att erbjudandet innebär en attraktiv värdering för alla aktieägare och reflekterar såväl Elos Medtechs utmaningar som möjligheter fullt ut. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med bolagets ledning och medarbetare för att stärka Elos Medtechs marknadsposition som en högkvalitativ utvecklings- och tillverkningspartner inom medicinteknik”, säger Lovisa Lander, investeringsansvarig på TA Associates, i en kommentar.

Acceptansperioden är 14 juni till 5 juli. Redovisning av likvid väntas den 14 juli.