Takata rasade igen

Farhågor kring huruvida den krisdrabbade japanska krockkuddetillverkaren Takata kan klara av fler motgångar fick bolagets aktie att störtdyka igen på torsdagen. Totalt uppgick nedgången till 25 procent, skriver Financial Times.

Inräknat gårdagens kursras på 13 procent, kan de två senaste dagarnas rejäla kursfall summeras till 37 procent. Enbart sedan toppnoteringen i januari i fjol har aktien tappat nästan tre fjärdedelar av sitt värde.

Bakomliggande orsak till nedgångarna har varit besked under veckan om att bolaget har återigen åkt på böter i USA samtidigt som dess största kund Honda har uppgett att de tänker börja använda krockkuddar från andra tillverkare framöver.

På en presskonferens på onsdagen sade bolagets vd Shigehisa Takada att det finns fortfarande oförutsedda risker framöver som svar på frågan om bolagets överlevnadsförmåga.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.