Teknik tyngde på USA-börserna

Börserna i New York stängde runt oförändrade nivåer på tisdagen då marknaden fortsatte att utvärdera coronavirusets ekonomiska effekt.
Teknik tyngde på USA-börserna - wall-street-700_binary_6948473.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde oförändrat vid 29.276. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,2 procent till 3.358 och Nasdaqs kompositindex avancerade 0,1 procent till 9.639.

Sektorsvis presterade fastighetsbolag bäst, medan teknikbolagen hamnade på minus.

Teknikjättarna Alphabet, Apple, Facebook, Amazon och Microsoft kommer att utredas av den amerikanska konkurrensmyndigheten FTC angående förvärv av startups, rapporterade Bloomberg News. Aktierna handlades blandat.

Bland övriga bolag föll Under Armour runt 18 procent. Sportklädesbolaget rapporterade en förlust för det gångna kvartalet och varnade för att virusutbrottet i Kina kan komma att minska försäljningen med mellan 50 och 60 miljoner dollar.

Mobiloperatören Sprint rusade runt 77 procent sedan en amerikansk domstol gett klartecken för bolagets planerade fusion med T-Mobile, vars aktie i sin tur steg omkring 12 procent.

Leksakstillverkaren Hasbro överträffade förväntningarna med sitt resultat för det senaste kvartalet och bland annat leksaker kopplade till Frost 2 och Star Wars bidrog till att lyfta resultatet. Försäljningen var dock något under förväntan. Aktien sjönk 0,8 procent.

Hotellkedjan Hilton överträffade analytikernas förväntningar både med resultat och intäkter. Bolaget utsikter för 2020 var däremot svagare än förväntat och Hilton påpekade dessutom att utsikterna inte tog någon hänsyn till coronaviruset. Aktien var upp 1,4 procent.

Meddelandetjänsten Slack föll 2,1 procent. Bolaget har klargjort att IBM varit dess största kund under flera år, som svar på tidigare uppgifter i medier om att Slack tecknat ett nytt avtal med IBM.

Pivotal Research har sällat sig till den minoritet av analytiker på Wall Street som har en säljrekommendation på Facebook. Enligt Pivotal är det framförallt utvecklingen i USA som är mest oroväckande för den sociala mediejätten, vars aktie sjönk 2,8 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var upp 2 punkter till 1,59 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets