Laddar

Teknikdrivna uppgångar på Wall Street

Wall Street-börserna avslutade handelsdagen där den började - en bit över nollan. Teknikaktier var onsdagens draglok samtidigt som energisektorn tyngde indexen.

Dow Jones Industrial Average stängde på +0,1 procent vid 17.809. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,3 procent till 2.070 medan Nasdaq Composite steg med 0,7 procent till 4.779.

Räntan på den tioåriga obligationen sjönk 2 punkter till 2,24 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 3 punkter till 2,94 procent.

I botten i aktielistorna hittas flera offshorebolag, som noterat tvåsiffriga nedgångar på onsdagen. De större energibolagen syntes även de lägre, även om nedgångarna var måttliga. Råoljepriserna föll ned till nya lägstanivåer när tecknen på att OPEC kommer att minska produktionen blivit allt svagare.

Oljekartellen sammanträder i morgon i Wien. Då håller också de amerikanska börserna stängt med anledning av Thanksgiving-firandet.

Bland bolagen har Deere, som konkurrerar med svenska Volvo och Husqvarna, delårsrapporterat. Fjärde kvartalets siffror kom in bättre än vad analytikerna väntat enligt Zacks Estimates. Samtidigt har bolaget lämnat prognos om en försäljningsminskning av utrustning på 21 procent under innevarande första kvartalet. Aktien backade 0,9 procent.

Microsoft betalar 140 miljoner dollar till kinesiska myndigheter, rapporterar flera nyhetsbyråer i dag. Enligt bolaget sker utbetalningen i enlighet med ett skatteavtal gällande Microsofts verksamhet i Kina, medan kinesisk media å sin sida uppger det rör sig om kvarskatt, dock utan att nämna bolaget vid namn. Aktien handlades upp 0,6 procent.

Hewlett-Packard släppte sin delårsrapport efter stängning på tisdagen och handlades 4,1 procent högre.

Goldman Sachs har, tillsammans med fyra andra storbolag, stämts för att under åtta års tid ha manipulerat priser på ädelmetallerna platina och palladium, som används till bland annat juveler och bilar. Aktien handlades ned 0,2 procent.

På makrosidan sjönk orderingången över varaktiga varor, exklusive försvarssektorn, i oktober samtidigt som privatkonsumtionen ökade. Antalet nya arbetssökande förra veckan översteg marknadens förväntningar och landade vid 313.000 mot väntade 288.000.

Antalet försäljningar av nya hus ökade under oktober i säsongsjusterad årstakt medan försäljningen av befintliga hus var upp med 2,2 procent i jämförelse med samma månad i fjol, men ned i jämförelse med månaden dessförinnan.

Konsumenternas förtroende enligt Michiganindexet nådde den högsta nivån på sju månader. Samtidigt var den definitiva nivån om 88,8 en nedrevidering från preliminära 89,4. Förväntat var i stället en upprevidering.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.