Tekniksektorn pressade USA-börserna

De ledande New York-börserna backade på tisdagen efter att Fed-chefen Jerome Powell varnat för ökade ekonomiska risker i sitt tal under kvällen.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,7 procent till 26.548. Det bredare indexet S&P 500 backade 1,0 procent till 2.917, medan tekniktunga Nasdaq Composite minskade 1,5 procent till 7.885.

Samtliga sektorer lyste rött då teknikbolag tyngde mest medan råvarubolag stod för endast en marginell nedgång.

Jerome Powell påpekade även i sitt tal att “kortsiktiga politiska intressen” inte påverkar Feds beslut, med hänvisning till Donald Trumps upprepade önskemål om sänkt styrränta.

Tidigare på tisdagskvällen sade Fedchefen i St Louis, James Bullard, att en räntesänkning på 50 baspunkter i juli skulle vara “onödigt mycket”.

På bolagsfronten sjönk Microsoft 3,2 procent efter en analys av Jefferies som hävdade att aktien är “väsentligt övervärderad”.

Bland övriga teknikbolag backade Apple 1,5 procent, medan Amazon var ned 1,9 procent och Netflix sjönk 2,9 procent.

Läkemedelsjätten Abbvie meddelade på tisdagen att de förvärvar Allergan. Värdet på förvärvet uppgår till cirka 63 miljarder dollar och utgörs av aktier och kontanter. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.

Abbvie rasade 16 procent medan Allergan avancerade 25 procent.

Hembyggaren Lennar överträffade förväntningarna på resultatet för det andra kvartalet. Resultatet per aktie uppgick till 1:30 dollar, vilket kan jämföras med Factsets konsensus vid 1:14 dollar per aktie. Intäkterna kom också in över förväntningarna. Orderingången ökade dock bara med 1 procent, jämfört med motsvarande period i fjol. Aktien sjönk drygt 6 procent efter en tidig uppgång.

Fedex var ned 3,1 procent inför rapporten efter tisdagens stängning.

Fokus i veckan ligger även på veckans G-20 möte och USA:s president Donald Trump har uppgett att han är tillfreds oavsett utfall i handelsfrågan med Kina.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 1,99 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här