Telia får ny chef för bland annat juristerna

Teleoperatören Telia har utsett Stefan Backman till ny Executive Vice President, Chefsjurist och Chef för Corporate Affairs. Han kommer närmast från Tele2 och efterträder Jonas Bengtsson som har beslutat sig för att lämna företaget i slutet av det här året, enligt ett pressmeddelande.
Allison Kirkby, VD och koncernchef Telia Company.
Allison Kirkby, VD och koncernchef Telia Company. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Tillträde är senast sommaren 2022.

”Efter att några av Telia Companys mest betydande utmaningar under de senaste åren är lösta och företagets nya strategi för Norden och Baltikum är på plats, i vilka Jonas har haft en grundläggande roll, har Jonas meddelat att han säger upp sin anställning hos Telia Company för att gå vidare utanför telekomsektorn. Jag är mycket tacksam för hans enastående bidrag till företaget och koncernledningen, samt det stöd han gett mig sedan jag började på Telia”, säger Allison Kirkby, vd på Telia, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco