Telia möblerar om i koncernledningen

Teleoperatören Telia möblerar om i koncernledningen, som ett led i arbetet med en förnyad nordisk och baltisk strategi samt efter uttåget från Turkiet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Foto: Jessica Gow/TT
Markus Messerer blir senior vice president och chef för strategi/innovation samt globala affärer. Han är vd för Alltron, det schweiziska IT-bolaget Competecs B2B-enhet. Innan Competec var han strategichef på Swisscom.

Rachel Samrén blir senior vice president och chef för externa affärer samt chef för styrning och förtroende. Hon kommer närmast från Millicom där hon ingått i koncernledningen.

Dan Strömberg kommer att i tillägg till sin nuvarande roll som chef för Telia Litauen, även att bli senior vice president och chef för LED, som står för Litauen, Estland och Danmark. Han har haft olika ledande befattningar i Telia sedan slutet av 1990-talet.

Markus Messerer och Rachel Samrén börjar på Telia under fjärde kvartalet 2020. Dan Strömberg tillträder sin roll den 1 augusti.

Till följd av förändringarna kommer Ingrid Stenmark, senior vice president och chef för vd-kontoret, Åsa Jamal, senior vice president och kommunikationsdirektör samt Emil Nilsson, senior vice president och chef för LED, Litauen, Estland, och Danmark, att lämna Telia.

Peter Borsos, senior vice president och chef för Telia Global, kommer att i tillägg till sin nuvarande roll även att bli tillförordnad kommunikationschef tills dess att den nya organisationen implementerats och Markus Messerer och Rachel Samrén tillträtt i sina roller. Peter Borsos kommer att lämna sin roll och bolaget under årets fjärde kvartal.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här