Tencent planerar miljardförsäljningar i år

Kinesiska internet- och speljätten Tencent kommer att fokusera på avyttringar i år efter att tidigare ha fört en aggressiv förvärvspolitik. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.
tencent
Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein/TT

Bolaget uppges ha lagt upp ett mål om att göra försäljningar i storleken av 100 miljarder yuan, motsvarande 155 miljarder kronor, i noterade innehav. Detta motsvarar cirka 16,5% av storleken på bolagets hela portfölj av noterade innehav.

Enligt källorna kommer försäljningarna att vara avhängiga av marknadsförhållanden och interna vinstmål.

Ett bolag där Tencent kan komma att reducera exponeringen är i matleveranstjänsten Meituan. Även om bolaget inte är en topprioritering kan Tencent välja att dumpa en del aktier för att lätta trycket från anti-monopolregulatorer, sade källor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.