Tendo åläggs 60 000 kronor i vite av Disciplinnämnden

Disciplinnämnden ålägger medicinteknikbolaget Tendo att till Spotlight Stock Market betala ett vite om 60 000 kronor.
Tendo åläggs 60 000 kronor i vite av Disciplinnämnden - Tendo handske
Foto: Alexander Heino

Det framgår av ett pressmeddelande från marknadsplatsen.

Bakgrunden handlar om informationsgivning i mars 2023 gällande tilldelning av ett Vinnova-bidrag på 3 miljoner kronor. Medicinteknikbolaget Tendo hade då samtidigt en pågående företrädesemission.

Disciplinnämnden ser allvarligt på Tendos överträdelse, och det även med beaktande av att bolaget publicerade ett nytt och tillräckligt tydligt pressmeddelande i nära anslutning till att Spotlight påpekat behovet av rättelse samt att bolaget har redovisat åtgärder för att säkerställa att informationsgivningen fortsättningsvis hanteras i enlighet med gällande regelverk.

Tendo kan därför inte undgå en disciplinpåföljd i form av vite. Överträdelsen ska enligt disciplinnämndens bedömning hänföras till allvarlighetsgrad tre enligt den tiogradiga skala som är upptagen i avsnitt sju i regelverket. Med beaktande av bolagets marknadsvärde innebär detta att vitet ska bestämmas till 60 000 kronor.

https://spotlightstockmarket.com/media/8956/tendo-ab-7-juni.pdf

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.