Tesla inleder samarbete med China Unicom

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla Motors sade på fredagen att de inleder ett samarbete med Kinas näst största mobiloperatör, China Unicom, för att bygga laddningsstationer över hela Kina.

Det rapporterar Reuters.

Avtalet innefattar uppförande av laddningsstationer vid 400 China Unicom-butiker i totalt 120 städer. Det ska även uppföras ytterligare ”superladdningsstationer” i 20 kinesiska städer. Det sade Teslas kinesiska talesperson Peggy Yang.

Teslas grundare Elon Musk uppges räkna med investeringar motsvarande hundratals miljoner dollar för att bygga laddningsstationer i Kina. Detta är en del av bolagets strategi som syftar till att stå mer konkurrenskraftiga gentemot utländska konkurrenter, så som tyska BMW och Daimler.

Den begränsade tillgången på laddningsstationer i Kina har under lång tid ansetts utgöra ett hinder för försäljningen av elbilar.

Tesla ska sedan tidigare ha avtal om uppförande av laddningsstationer med kinesiska fastighetsbolag. Enligt Peggy Yang är avtalet med China Unicom dock det största hittills vad gäller laddningsstationer i Kina.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.