Teslas blankare har förlorat mer än hela amerikanska flygindustrin i år

Elbilstillverkaren Teslas starka utveckling på Wall Street har skapat ett blodbad för de aktörer som valt att blanka aktien. Enligt S3 Partners har blankarna gjort förluster om närmare 35 miljarder dollar hittills i år, rapporterar CNN.
Teslas Elon Musk
Elon Musk. Foto: John Raoux/TT
“Det finns inget i närheten av detta vad jag kan komma ihåg”, säger Ihor Dusaniwsky, chef för S3 och expert på blankning, till tv-bolaget.

CNN gör en jämförelse med den problemtyngda amerikanska flygindustrin som under året förlorat rekordhöga 24,2 miljarder dollar, justerat för engångseffekter.

Bara i november förlorade Teslas blankare 8,5 miljarder dollar då aktien klättrade 46%. Det är ett större belopp än Teslas egna uppsamlade förluster på elva år.

Elon Musk är känd för att ogilla just blankare. Totalt är cirka 6% av aktierna i Tesla blankade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.