Teslas nya fabrik utanför Berlin minst sex månader försenad

Elbilstillverkaren Teslas nya fabrik utanför Berlin är minst sex månader efter tidtabell. Det rapporterar New York Times som citerar lokala tjänstemän.
Teslas nya fabrik utanför Berlin minst sex månader försenad - tesla-affarsvarlden-700_binary_6864191.png

Tesla har avböjt att kommentera tidningens uppgifter. Teslas första stora monteringsfabrik i Europa har ett starkt stöd från regionala politiker, men har försenats av juridiska tvister med miljögrupper, förseningar i godkännandeprocessen av regionala och nationella myndigheter samt av bolagets egna omarbetningar av planen.

Tesla står också inför utmaningen att hitta ett nytt hem för områdets nuvarande invånare, en speciell sorts ödla och den typ av orm som gillar att äta den.

Förseningen av den tyska fabriken kan bli kostsam för Tesla, då den köper tid för konkurrenter som Volkswagen, Mercedes-Benz och Renault som också strävar efter att utöka sina utbud av elbilar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.