THQ Nordic klår förväntningarna

Spelbolagets vinst och omsättning kom in över analytikernas prognoser.

THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 619 miljoner kronor för det femte kvartalet (januari-mars) i det förlängda brutna räkenskapsåret 2018/2019.

Enligt Bloomberg News samanställning av tre analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 448 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.631 miljoner kronor, jämfört med snittet av fyra analytikerestimat som låg på 1.509 miljoner kronor.

Metro Exodus, där THQ-ägda Deep Silver står som spelförläggare, har sammantaget presterat i linje med ledningens förväntningar och har täckt alla upparbetade utvecklings- och marknadsföringskostnader.

Metro Exodus är koncernens hittills största spellansering och har utvecklats av 4A Games och Deep Silver, som har en långsiktig exklusiv licens av författaren av bokserien, är förläggare och har investerat i utvecklingen av spelet. Metro Exodus släpps på pc, PS4 och Xbox One den 15 februari.

 

Bland övriga kommentarer i rapporten märks:

* Försäljningen av Darksiders-varumärket var fortsatt stabil. Ytterligare lanseringar av innehåll planeras för innevarande och kommande kvartal.

* Den initiala försäljningen av affärsområdet Coffee Stains spel Satisfactory överträffade ledningens förväntningar vid tidpunkten för förvärvet av Coffee Stain. Under det kommande året kommer Coffee Stain fokusera på fortsatt utveckling och förbättring av Satisfactory, som har kommit att bli ett av koncernens nyckelvarumärken.

* I slutet av kvartalet lanserades Outward som hittills har överträffat ledningens förväntningar.

* Färre lanseringar planeras inom Deep Silvers förläggardel under det innevarande kvartalet, april-juni, jämfört med kvartalet januari-mars Kommande releaser omfattar: Team Sonic Racing (Sega), Wolfenstein Youngblood (Bethesda), F1 2019 (Codemasters), Moto GP 19 (Milestone).

* Vid utgången av kvartalet hade THQ Nordic, Deep Silver och Coffee Stain tillsammans 80 spel under utveckling av vilka 48 ännu inte är offentliggjorda.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.