Thyssen Krupp föreslår utdelning

Den tyska stålkoncernen Thyssen Krupp redovisade under det gångna räkenskapsåret 2013/2014 nettovinst för första gången på tre år.

Nettovinsten landade på 195 miljoner euro medan den justerade rörelsevinsten blev 1.333 miljoner.

”2013/2014 är en milstolpe för vår resultatsituation. Vi har visat att vi gör framsteg i vår omvandling till en mer effektiv och lönsam diversifierad grupp”, säger vd Dr Heinrich Hiesinger i en kommentar.

Han tillägger att vändningen ännu inte är fullbordad. ”För detta krävs att gruppen inte bara levererar nettovinst för helåret utan också stabilt kassaflöde före investeringar.”

Mot bakgrund av resultatet och utsikterna till ytterligare förbättringar föreslår styrelsen att utdelningen ska återupptas med 0,11 euro per aktie.

Senast bolaget lämnade utdelning var under 2010/2011 och då låg utdelningen på 0,45 euro.

För det kommande året ser bolaget en ökning i bolagets försäljning med låga ensiffriga procenttal för jämförbara enheter. Detta trots den stigande osäkerheten i ekonomin och begränsad visibilitet inom materialverksamheterna.

Den justerade rörelsevinsten spås kommande år öka till minst 1,5 miljarder. Samtliga affärsområden, med undantag för Steel Americas, kommer att bidra starkt till rörelseresultatet. Steel Americas bedöms göra en klar förbättring upp emot break-even..

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.