Tillväxtmarknadsaktier kan gynnas av Biden-seger

Joe Bidens vinst i det amerikanska presidentvalet kan vara gynnsamt för tillväxtmarknadsaktier, menar Standard Chartered globala analyschef Eric Robertsen, enligt CNBC.
Tillväxtmarknadsaktier kan gynnas av Biden-seger - kina-biden-usa-val-900
Foto: Andy Wong/TT

”Det finns en hel del pengar vid sidlinjen och som har gömt sig i amerikanska tillgångar under några år”, sade Eric Robertsen till CNBC.

Indexet S&P 500 har de senaste tio åren gått 100% bättre än tillväxtmarknadsaktier, och dessa pengar kan efter Bidens valseger potentiellt placeras i icke-amerikanska och tillväxtmarknadsaktier, menar han.

Asien är den region som först kommer gynnas av denna utveckling, av två skäl, enligt Robertsen. Dels brukar Asien uppvisa en lägre volatilitet än övriga tillväxtregioner och dels ses Kina som en stark faktor där den ekonomiska återhämtningen varit stark och den kinesiska valutan varit stabil och verkat som en pullfaktor för övriga asiatiska valutor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.