Tony Elofsson tar över efter Björn Jansson som VD för Carnegie

Tony Elofsson har utsetts till ny VD för investmentbanken Carnegie. Han tillträder i april för att ersätta nuvarande VD Björn Jansson, som avgår på egen begäran.
Tony Elofsson tar över efter Björn Jansson som VD för Carnegie - JANSSON-KEDERSTEDT
Björn Jansson, VD Carnegie, pekar ut riktingen för Tony Elofsson som tar över i april. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tony Elofsson har jobbat på Carnegie sedan 2002 och är idag nordisk chef för affärsområdet Investment Banking, dessförinnan var han chef för Equity Capital Markets.

Han har jobbat i finansbranschen sedan mitten av 90-talet och var under många är placerad i London men arbetar idag i Stockholm.

”Jag är mycket motiverad av möjligheten att fortsätta utveckla Carnegie inom Investment Banking, Securities, Private Banking och Asset Management men fortsatt också få jobba direkt med våra fantastiska kunder”, säger Tony Elofsson i ett pressmeddelande.

Nuvarande VD Björn Jansson, som avgår på egen begäran, kommer att fortsätta arbeta på Carnegie men i en friare roll med fokus på kunder och affärer, enligt pressmeddelandet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.