Topright Nordic sänker målen

Smart-techbolaget Topright Nordic avyttrar bolag och sänker de finansiella målen för 2023.
Topright Nordic sänker målen - topright nordic
Foto: Topright Nordic

I den uppdaterade strategin ingår att de säljer sitt dotterbolag Axén & Grönqvist samt inkråmet i dotterbolaget Ferm & Persson till Ryds Glas, enligt ett pressmeddelande.

Fokus kommer framåt att ligga på affärsområdena TopSolutions och TopEnvironment, vilka beskrivs vara framgångsrika och ha god lönsamhet.

Topright Nordic reviderar de finansiella målen för 2023 till en ebitda-lönsamhet på 3 procent och en omsättning på 175 miljoner kronor. I bokslutskommunikén kommunicerades ett mål för 2023 om en lönsamhet på 5 procent ebitda och en omsättning för koncernen på 215 miljoner kronor.

”Givet det som sker på marknaden är en bolagsförändring oundviklig, i utmanande tider testas vår förmåga att agera”, säger bolagets vd Anders Myrbäck.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets