Tre bankkoncerner stäms för marknadsmissbruk

Bankkoncernerna Deutsche Bank, HSBC och Bank of Nova Scotia har fått en ny silverrelaterad stämning mot sig, rapporterade bland annat BBC på sin hemsida under söndagen.

Det är påstått marknadsmissbruk under bankernas deltagande i den Londonbaserade “silver fixing”-processen som ligger till grund för stämningen som lämnats in i USA av amerikanske investeraren Scott Nicholson.

Nuvarande form av “silver fixing”-processen kommer, som SIX tidigare rapporterat, att upphöra senare i år.

Tidigare i år tilldömdes Barclays Bank att betala motsvarande 44 miljoner dollar i böter till brittiska finansreglerare då en av dess handlare fanns skyldig till felaktigheter under bankens deltagande i “gold fixing”, motsvarande process för guldet.

Vidare har Deutsche Bank meddelat att man ska dra sig ur så väl “gold fixing” som “silver fixing”.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här