Tre köpvärda aktier

Ett affärssystemsbolag, ett hälsovårdsbolag och en kedja inom husdjursprodukter får köpråd i veckans tidning.

Köp Fortnox, Midsona och finska Musti, men vänta med Surgical Science. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin.

”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

Beträffande hälsovårdsföretaget Midsona påpekar Affärsvärlden att skuldsättningen i bolaget är hög och därmed den finansiella risken.

”Den som accepterar dessa premisser kan överväga en post”, skriver tidningen och tillägger att Midsona gynnas av den växande hälsotrenden i samhället.

Medicinteknikbolaget Surgical Science har tidigare flaggat för lägre intäkter till följd av corona och Affärsvärlden väljer därför att ge rådet avvakta.

”Vi gillar bolaget men risken är att det blir sämre innan det blir bättre”.

Helsingforsnoterade Musti får en upprepad köprekommendation. Musti är en nynoterad kedja inom husdjursprodukter med strukturell tillväxt och fin lönsamhet. Coronakrisen skapar osäkerhet i det korta perspektivet men aktien är trots det intressant.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.