Triss i köpråd från Affärsvärlden

Affärsvärlden ger tre köpråd i det första numret efter sommaruppehållet.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Autoliv, SKF och Dedicare. Tidningen rekommenderar även att sälja aktier i Aerocrine.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Affärsvärlden anser att Autoliv har goda förutsättningar för tillväxt och möjlighet till hög utdelning vilket motiverar en högre värdering på bolaget. Tidningen tillägger också att företaget är en ledande aktör inom sitt segment och uppvisar stabila marginaler klart över branschsnittet. Rekommendationen blir köp med riktkurs 820 kronor.

Affärsvärlden tycker att SKF:s vinstprognos, vars p/e-tal hamnar på 12,5 för nästa år, är en lockande rabattvärdering givet att SKF successivt stärkt lönsamheten och alltmer uppvisar kvalitetsföretagets karakteristika. Tidningen ser utrymme för en uppvärdering och tar sikte på 190 kronor i ettårigt perspektiv.

Vårdbolaget Dedicares lönsamhetsnivåer har börjat återhämta sig, vilket tyder på att fjolårets svacka var tillfällig. Efter att ha inlett uppåt som svar på senaste kvartalsrapporten har aktien handlats ned igen. Tidningen tycker därför att det är bra läge att ta position inför det säsongsmässigt starkaste tredje kvartalet.

Medicinteknikbolaget Aerocrine lider av oklara finansieringsförhållanden, menar tidningen som upprepar sin säljrekommendation och sätter en riktkurs på 3,90 kronor. Bolagets vd Scott Myers har rimligen haft frågan om att låta bolaget köpas av extern part på skrivbordet sedan han tillträdde för tre år sedan, resonerar tidningen, men bristen på resultat gör att sannolikheten för uppköp minskar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.