Triss i köpråd från Börsveckan

Tre aktier får Börsveckan att trycka på köpknappen.

Börsveckan rekommenderar köp av finska Neste, Oncopeptides och Bahnhof i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för C-Rad, Vitrolife och Sydsvenska Hem.

Den finska energiproducenten Neste producerar förnybart diesel- och jetbränsle från avfall och restprodukter. Efterfrågan är hög och ESG-temat, med fokus på miljö och hållbarhet, för aktien till en favorit, bedömer Börsveckan och ger köpråd. Tidningen ser en uppsida på 29 procent vid en summan av delarna-värdering.

C-Rad rapporterade en omsättning som krymper samtidigt som orderboken växer. Börsveckan ser förvisso hög tillväxt framför sig, men värderingen har redan tagit höjd för det. Tidningen väljer att avvakta, trots insiderköpet i förra veckan där ordförande Lars Nyberg köpte aktier för 5 miljoner kronor.

Oncopeptides har tyngts av rykten om att bolagets läkemedelskandidat inte skulle fungera. Bolaget har tillbakavisa ryktena, men aktiekursen har trots det backat kraftigt. Börsveckan bedömer att fördelarna överväger nackdelarna på ett års sikt och ger aktien köpråd i kategorin högrisk.

Bredbandsleverantören Bahnhofs datahallsplaner i Elementica har inte gått som planerat, men bolaget är köpvärt på egna meriter, anser tidningen. Börsveckan bedömer att bolaget hamnar nära sin prognos för 2020 och det motiverat ett köpråd.

Fertilitetsbolaget Vitrolifes vinstvarning för det första kvartalet var med bolagets stora exponering mot Asien en av de mest väntade på börsen, bedömer tidningen. Värderingen är dock hög och både vd och finanschef har nyligen påpassligt sålt aktier för miljonbelopp. Börsveckan ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Sydsvenska Hem värderas med en ytterst liten substanspremie och ger en stabil direktavkastning på drygt 6 procent. Bolaget har dock en smal profil och äger bara fem fastigheter, vilket inte ger tillräckligt med skydd på nedsidan, anser tidningen som väljer att avvakta med aktien.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.