Trophi Fastighets återkallar bud på Tre Kronor Property – budstriden över

Trophi Fastighets har beslutat att återkalla sitt uppköpsbud på fastighetsbolaget Tre Kronor Property. Budet lades den 4 maj och var på 160 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
Trophi Fastighets återkallar bud på Tre Kronor Property – budstriden över - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg
Bakgrunden är en budstrid med Svenska Handelsfastigheter som den 13 april lade sitt första bud på Tre Kronor Property på 151 kronor per aktie. Trophi Fastighets kontrade den 4 maj med ett högre bud på 160 kronor, varpå Svenska Handelsfastigheter strax därefter höjde sitt bud till 163 per aktie. Styrelsen i Tre Kronor Property rekommenderar aktieägarna att acceptera det höjda budet från Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter har också förvärvat 10,05% av kapitalet och rösterna i Tre Kronor för 163 kronor per aktie, vilket förhindrar en annan budgivare att nå över 90% accept.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets