Trump påstås ha bett Kina om hjälp inför valet

President Donald Trump skall ha bett Kinas ledare Xi Jinping om stöd för att vinna årets presidentval. Det framgår av hans tidigare säkerhetsrådgivare Jonn Boltons färska bok, rapporterar CNBC.
Trump påstås ha bett Kina om hjälp inför valet - trump-900
Foto: Evan Vucci
Det ska handla om att Trump ville få Kina att öka sina inköp av amerikanska jordbruksvaror, något som i förlängningen skulle ge röster i presidentvalet.

Boken heter The Room Where It Happened: A White House Memoir och flera amerikanska medier skriver om innehållet däribland Washington Post, Wall Street Journal och New York Times.

New York Times rapporterade på onsdagen att Bolton uppger i sin bok att Trump bland annat försökte ge “personliga fördelar till diktatorer han gillade”.

Det amerikanska justitiedepartementet har lämnat in en stämningsansökan och vill få boken stoppad från att släppas, i alla fall temporärt, skriver CNBC.

Boken har redan en stor efterfrågan och är en bästsäljare redan på Amazon, mätt som förbeställningar.

Vita huset är kritiska och menar att det är en oförsvarbar bok som bland annat innehåller mängder med hemligstämplat material.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.