Trump-uttalande sänker USA-terminerna

Ett uttalande av USA-presidenten Donald Trump om att eventuellt vänta med ett avtal med Kina till efter USA-valet 2020 dämpade humöret på tisdagens finansmarknader.
Trump-uttalande sänker USA-terminerna - trump-wall-street-700_binary_6980738.jpg

Ett plus i USA-terminerna under förmiddagen förbyttes i nedgångar.

Sedan tidigare har också nya varsel om amerikanska tullar lagt sordin på stämningen och EU förbereder motåtgärder om USA gör allvar av sina tullhot.

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex Nyhetsbyrån Direkt ned 0,9 procent, för det bredare S&P 500 låg den på minus 0,8 procent och Nasdaq 100-terminen var 1 procent lägre än vid stängningen på måndagen.

Både dollar och USA-räntor har tappat något under tisdagen.

I Europa låg flera av de ledande börserna på minus under tisdagseftermiddagen. I Asien stängde Tokyo- och Hongkongbörserna nedåt medan Fastlandskina slutade på plus.

På råvarumarknaden vände oljepriset ned på tisdagseftermiddagen efter Donald Trumps uttalande om handelsavtal med Kina. Även på basmetaller noterades minus medan guldpriset tickade uppåt. I kväll kommer veckosiffror över amerikanska oljelager från branschorganisationen API.

Bland storbolag i förhandeln sjönk Apple med 1,9 procent och Caterpillar med 2,2 procent.

Streamingbolaget Netflix var ned 2,3 procent. Citi har sänkt sin rekommendation för aktien till neutral från tidigare köp och pekar bland annat på ökad konkurrens, enligt Bloomberg News.

Tisdagens USA-agenda bjuder inte på några tunga makrosiffror. Marknadsaktörer väntar framför allt fredagens amerikanska jobbdata för november.

På måndagen backade USA-börserna efter besvikelse över inköpschefsindex samt ökad handelsoro. De ledande börsindexen stängde på minus 0,9-1,1 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco