Tungt för detaljhandeln på USA-börserna

De ledande börserna på Wall Street utvecklades oregelbundet på tisdagen. Investerare riktade fokus mot aktier inom detaljhandelssektorn som sjönk på bred front. På handelsfronten hotade Donald Trump med höjda tullar om Kina inte skriver under ett handelsavtal.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning ned 0,4 procent till 27.934. Det bredare S&P 500 tappade 0,1 procent till 3.120, och Nasdaqs kompositindex var upp 0,2 procent vid 8.571.

Sektorvis steg hälsovård 0,7 procent medan energi tappade 1,5 procent.

På bolagsfronten föll byggvaruhuskedjan Home Depot 5,4 procent efter att kvartalsförsäljningen varit svagare än väntat och bolaget sänkt sin tillväxtprognos för verksamhetsåret 2019/2020.

Kohl’s rasade i sin tur 19,5 procent. Varuhuskedjan sänkte sin resultatprognos för helåret samtidigt som kedjan missade estimaten gällande den jämförbara försäljningen i räkenskapsårets tredje kvartal.

I övrigt i detaljhandelssektorn backade Macy’s med knappt 11 procent och Lowe’s gick ned 1,4 procent.

Medicines, som utvecklar ett kolesterolpreparat, rusade 19,7 procent. Det schweiziska läkemedelsbolaget Novartis uppges ha förhandlat om ett eventuellt förvärv av Medicines. Även andra aktörer har visat intresse för bolaget, uppger personer med insyn i frågan för Bloomberg News.

Slack-aktien föll 8,4 procent efter att Microsoft meddelat att deras tjänst ”Teams” nu har 20 miljoner dagliga användare, upp från 13 miljoner i juli. Microsoft-aktien rörde sig i sin tur kring oförändrade nivåer.

Före börsöppningen presenterades statistik som visade att bostadsbyggandet i USA steg 3,8 procent i oktober, jämfört med månaden före, till en årstakt på 1.314.000 bostäder. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.320.000 bostäder, enligt Bloomberg News.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkter till 1,78 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.