TV: Jamie Dimon rasar

Att sänkta bolag fick USA att gå på knäna samtidigt som de kammade hem storkovan upprör. Se filmklippet då JP Morgans vd Jamie Dimon rasar.

När Jamie Dimon fick ordet på konferensen Council on Foregin Relations var retoriken populistisk och försvarande.

Hacka inte på mig, jag ställde upp när det blåste snålt, var vd:ns budskap.

– Det amerikanska folket känner inte att rättvisa skipats.

– Det de [det amerikanska folket] såg var banker som räddades och att alla dessa människor, inklusive bankerna som gick under, tjänade massa pengar. Det ligger en sanning i det. Men jag kan inte ta ansvar för vad andra styrelser gjorde och inte gjorde.

– Det finns människor som förstörde sina bolag, som verkligen fick USA att gå på knäna och sedan kunde kamma hem 50 miljoner dollar på kuppen. Det gör även mig riktigt förbannad, säger Jamie Dimon.

Se tv-klippet.

<script src=”http://player.ooyala.com/player.js?embedCode=xzNTA1NjrG8XzE2Acj_-ZyzUloDVisPU&playerBrandingId=8a7a9c84ac2f4e8398ebe50c07eb2f9d&width=468&deepLinkEmbedCode=xzNTA1NjrG8XzE2Acj_-ZyzUloDVisPU&height=360&thruParam_bloomberg-ui[popOutButtonVisible]=FALSE”></script>

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco