Två bolag plockas in i Remium Select

Remium tar in ett internethandelsbolag och ett it- och medicinteknikföretag i portföljen Remium Select.

Remium tar för tredje gången in internethandelsbolaget Cdon (Qliro Group) i sin portfölj Remium Select. Remium tar in dessutom in it- och medicinteknikföretaget Sectra i portföljen.

Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagen.

Riktkursen för Qliro Group uppdateras till 26 kronor och rekommendationen är köp.

Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagen.

”Nuvarande värdering inbjuder i vår mening till ett bra köptillfälle i aktien. Dels för att ta rygg på bolagets insourcning av betal- och fakturatjänster genom Qliro vilket väntas driva rörelsemarginalen, men även den lönsamhetspotential/substansvärde som återfinns i flertalet av gruppens plattformar i det lite längre fönstret”, bedömer Remium.

För Sectra är rekommendationen kvar på köp och riktkursen höjs från 120 till 130 kronor.

”Aktien handlas till p/e 25x och 22x för 2014/2015 respektive 2015/2016 rensat för nettokassan, vilket kan ställas i relation till medianen för de senaste fem åren om p/e 30x. Möjligheten att visa marginalförstärkning framöver tillsammans med en stark organisk tillväxt motiverar enligt vår mening en multipelexpansion minst i paritet med det historiska P/E-talet, vilket indikerar en uppvärderingspotential om 20-30 procent”, menar Remium.

Remiums Select består av Remiums bästa aktieidéer för stunden och baseras i huvudsak på fundamental analys. Innehaven i portföljen utgörs av maximalt 10 aktier.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.