Två köpvärda aktier

Affärsvärlden trycker på köpknappen för en omsorgskoncern och en bank i veckans utgåva.

Ambea har varit börsens mesta serieförvärvare inom omsorg. Får man nu fason på lönsamheten i egen regi så är aktien billig. Ambeas omsorg erbjuder konjunkturtålig marginalpotential. Jämfört med vårt köpråd Attendo ser vi större risk kring skuldsättning och svagare tillväxthistorik. Det kompenseras av en (än) mer pressad värdering. Vi ser köpläge även i Ambea. Läs mer här. 

Sbanken har i 20 år vuxit genom att locka norska bolånekunder till sin lågprisbank på nätet. Det innebär skapligt låg risk. Aktien har potential om tillväxten fortsätter. Sammantaget har vi en aktie med rätt begränsad nedsida och intressant uppsida, om vi inte har alldeles fel. Vi gillar mixen av relativt låg risk och chans till viss tillväxt. Rekommendationen blir köp. Läs mer här. 

Industrikoncernen Lifcos aktie har gått märkbart sämre än andra serieförvärvare under börsnedgången. I huvudscenariot ses en avkastningspotential kring 20 procent för aktien.

Det är dyr kvalitet i Lifco. Risken är att man egentligen köper en högcyklisk rörelse just inför lågkonjunktur och resultatras. Vi ger aktien ett neutralt råd. Läs mer här. 

I krislägen är det ofta som fastighetssektorn hamnar i epicentrum. I spåren av coronaviruset är kontors- och köpcentrumjätten Atrium Ljungberg bland de med farligast exponering.

Vi lockas inte särskilt av Atrium Ljungberg. Ifall substansvärdet fortsätter falla under året lär det komma bra lägen att ompröva den slutsatsen längre fram. Rådet blir neutral. Läs mer här.