Twitter-anställda anklagade för spionage

Det amerikanska justitiedepartementet har åtalat två före detta Twitter-anställda för spionage för Saudiarabiens räkning.

Det rapporterar Wall Street Journal.

De gripna är dels Ahmad Abouammo, en amerikansk medborgare som anklagas för att ha spionerat på konton från tre användare, inklusive en som diskuterar det inre regeringsarbetet i Saudiarabien.

Den andre är Ali Alzabarah, en saudisk medborgare som anklagas för att ha samlat information om mer än 6.000 Twitterkonton för Saudiarabiens räkning. Ett av dessa konton tillhörde dissidenten Omar Abdulaziz, som senare blev allierad med den mördade Jamal Khashoggi.

En företrädare för Twitter sade att de håller känslig information till en liten krets betrodda medarbetare och att de förstår riskerna som många Twitter-användare står inför, men att de har verktygen för att skydda deras integritet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här