Twitter rusade i efterhandeln

IMF satte direkt sordin på stämningen i den tidiga handeln i New York på torsdagen när valutafonden meddelade att man lämnar förhandlingarna med Grekland. De amerikanska börserna tappade något men stängde på plus för dagen.

Frankfurt backade nästan en procent på nyheten medan S&P 500 endast gick från runt +0,4 procent ner till +0,2 procent – en nivå som bibehölls hela vägen fram till stängning.

Enligt en talesman för IMF var det stora meningsskiljaktigheter som fick IMF att lämna förhandlingsbordet.

“Bollen är väldigt mycket på Greklands planhalva nu”, sade talesmannen.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,2 procent vid 18.039. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,2 procent till 2.109 medan Nasdaq Composite steg med 0,1 procent till 5.083.

Rörelserna på räntemarknaden var tydligare och räntan på den tioåriga statsobligationen samt trettioårsräntan var båda ned med 11 punkter.

Eftermiddagens amerikanska statistik visade att detaljhandeln ökade något mindre än väntat i maj. Exklusive bilar var utvecklingen däremot bättre än väntat och aprilsiffran reviderades upp något.

“De starka siffrorna visar att den amerikanske konsumenten fortfarande lever”, kommenterade Danske Bank.

Antalet nya arbetssökande var något fler än väntat.

Läkemedel stack ut som en stark sektor i torsdagens handel. Eli Lilly som gått som tåget de senaste dagarna fortsatte upp med 4,1 procent. Amgen ställdes upp 1,7 procent efter att dess läkemedel mot förhöjda kolesterolvärden, Repatha, godkänts av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Pfizer klarade en uppgång på 0,4 procent trots att bolaget meddelade att Pristiq, ett antidepressivt läkemedel för barn, inte visat sig vara mer effektivt än placebo. Pfizer vann också ännu ett rättsmål som gällde bristande varningar för att ta läkemedlet Zoloft vid graviditet.

Nike steg 0,5 procent efter att det sent på onsdagen blev känt att bolaget ersätter rivalen Adidas som officiell leverantör till den amerikanska basketligan NBA.

Den nu 84 år gamla magnaten Rupert Murdoch har beslutat att kliva av från posten som vd för 21st Century Fox. Sonen James tar över samtidigt som Rupert ändå stannar kvar som styrelseordförande. Aktien stängde 0,1 procent lägre.

Efter stängning meddelade Twitter att Dick Costolo avgår som vd för bolaget. Bolagets styrelseordförande Jack Dorsey träder in som tillförordnad vd under tiden bolaget letar efter en ersättare. Aktien, som var i stort sett oförändrad i den ordinarie handeln, rusade upp med 7,4 procent i den tidiga efterhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.