Twitter sparkar chefer och pausar rekryteringar

Mikrobloggen Twitter gör sig av med två chefer och pausar den mesta av rekryteringen med undantag för personer till nyckelroller. Det bekräftar bolaget till flera medier.
Twitter
De chefer som får lämna är konsumentchefen Kayvon Beykpour och Bruce Falck, intäktschef och ansvarig för produkterna på företagssidan. Båda har via Twitter bekräftat att de blev avskedade. Bruce Falck tog senare bort sitt inlägg.

Beykpour däremot har låtit stå att Twitters VD Parag Agrawal bad honom att lämna för att han vill ”ta teamet i en annan riktning”.

Twitter har i samband med avskedandet också meddelat att de tänker hålla tillbaka på icke-arbetsrelaterade kostnader. Detta kan ses i sammanhang av att Elon Musk, som är på väg att köpa Twitter för 44 miljarder dollar, meddelat banker vid finansieringen av affären att han tänker dra ned på chefslöner och kostnader överlag inom bolaget.

Twitter har utsett Jay Sullivan att ta över duons roller, varav Falcks temporärt. Han är idag vice president för konsumentprodukter inom bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets